пʼятницю, 22 листопада 2013 р.

Створюємо колективний блог

Блог можуть вести декілька співавторів. Такі блоги називаються колективними або корпоративними. Розглянемо детальніше, як створити колективний блог.  
Перше. Потрібно визначитись з автором, який створить блог. Автор має права адміністратора. Увійшовши у свій акаунт, адміністратор обирає блог для спільного користування і входить на сторінку налаштувань. Якщо клацнути на посиланні «налаштування», то відкриються додаткові функції, серед яких і «Додати авторів» (мал.1). Клацаємо на цьому посиланні й у полі, яке відкриється, записуємо електронну адресу співавторів і надсилаємо їм запрошення.
Мал. 1. Додавання співавторів блогу. 
(Для збільшення зображення клацніть на ньому)
Друге. Співавтори входять у свою поштову скриньку і дають згоду на співавторство. Для цього співавтори клацають на посиланні «Клацніть тут для входу», а тоді на посиланні «Прийняти запрошення» (мал. 2).
Мал. 2. Прийняття співавторами запрошення.  
(Для збільшення зображення клацніть на ньому)
Третє. Співавтор потрапляє на сторінку налаштувань адміністратора. Обирає команду «Створити нову публікацію» і після завантаження редактора створює свій допис.
Зауваження 1. Якщо в адміністратора створено декілька блогів на даному акаунті, то всі вони будуть доступні співавторам. Тому, порада: для спільного блогу потрібно створити окремий акаунт (зареєструватися під іншим логіном).
Зауваження 2. Щоб у вас спрацював даний алгоритм, потрібно щоб на вашому блоггері був україномовний інтерфейс. У випадку російськомовного інтерфейсу втрачається частина функцій блоггера, в тому числі функція «Додати авторів». Можливо вона десь є, але її не видно.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...