середу, 11 лютого 2015 р.

Двоє українських школярів увійшли в число переможців конкурсу Google по розробці

Днями компанія Google оголосила переможців всесвітнього конкурсу з open source-розробці для школярів 13-17 років Google Code-in. У число 24 переможців конкурсу увійшло і двоє українських школярів - Ілля Ковалевський та Станіслав Кривенко.
На початку червня цього року переможці на чотири дні поїдуть у штаб-квартиру Google в Маунтін-В'ю разом з батьками. Там пройде церемонія нагородження, а крім того, вони зможуть поспілкуватися з інженерами Google.
Всього в конкурсі брало участь 658 школярів, які протягом семи тижнів працювали над 3236 завданнями. «Школярі писали код, додавали функції в софт, розробляли документацію, логотипи і шукали нові круті способи познайомити інших з open source-розробкою. Якість поданих робіт надихає і вражає», - пишуть організатори конкурсу.
Приклади завдань, які довелося виконувати учасникам конкурсу, є на сайті Google Code-in.
Ілля Ковалевський входить в число переможців Google Code-in вже вдруге. Ілля писав звіт про минулу поїздку в штаб-квартиру Google на сайті «Хабрахабр».
А в серпні минулого року 13-річний Марк Дробніч з Ужгорода потрапив у фінал конкурсу наукових проектів серед молоді Google Science Fair зі своїм проектом «Шкільний презентаційний мікроскоп з віддаленим управлінням».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...