середу, 21 вересня 2011 р.

А Ви берете участь у всеукраїнському конкурсі «Вчитель-новатор»?

1 вересня 2011 року стартував восьмий за рахунком всеукраїнський конкурс «Вчитель-новатор», який компанія «Майкрософт Україна» проводить за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Подробиці про конкурс ви зможете дізнатись на цій сторінці освітньої мережі Microsoft «Партнерство в навчанні».

неділю, 18 вересня 2011 р.

Конотопська гімназія стала «Школою-лідером» всесвітньої програми Microsoft

Конотопська гімназія (м. Конотоп, Сумська область, директор Бараннік Юлія Миколаївна) стала єдиною українською школою, яка увійшла до списку з 63 шкіл, відібраних цього року для участі в програмі з понад 200 середніх освітніх установ з усього світу, які подали свої заявки. Школи отримали статус «Школа-лідер» (Pathfinder School), а це означає, що у школах застосовуються інноваційні методи навчання та виховання і педагоги є достатньо компетентними, щоб ділитися досвідом з іншими школами.   Статус «Школи-лідера» дозволяє учням спілкуватися і обмінюватися досвідом з учнями з інших країн, які беруть участь у програмі.
Отримання закладом статусу «Школа-лідер» явище не випадкове. Гімназія є активним учасником освітньої мережі Microsoft «Партнерство в навчанні» з січня 2009 року, неодноразово брала участь у Всеукраїнських форумах учителів-новаторів, організованих «Майкрософт Україна», а також у проведенні міського та обласного семінарів "Онляндія – безпека дітей в Інтернеті". Освітяни із м.Конотопа: Шерудило Тетяна Миколаївна – начальник відділу освіти Конотопської міської ради; Бараннік Юлія Миколаївна – директор Конотопської гімназії, Мещишина Ганна Миколаївна – учитель Конотопської гімназії взяли участь у 2-у Всеукраїнському форумі учителів-новаторів «Партнерство в навчанні» 1 березня  2011 р. Учителі гімназії активно впроваджують у навчально-виховний процес інформаційно-комунікаційні технології, створюють сайти і блоги: «Левеня в Конотопі» – блог учителя фізики, регіонального координатора Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня» Папенка М.М.; «Наталія Єршова. Душа еколога, робота педагога» – блог учителя біології Єршової Н.М.
Виконуючи програму для інноваційних шкіл, викладачі гімназії будуть проходити навчальні семінари у «Віртуальному університеті», обмінюватися ідеями та новими напрацюваннями в сфері освіти, брати участь в освітніх форумах та інших заходах для вчителів з усього світу.
Гімназія стала другим українським навчальним закладом, що потрапив за декілька років роботи до всесвітньої програми Microsoft для інноваційних шкіл. У 2010 році такий же статус отримав Технологічний ліцей м. Києва.
Підготовлено за матеріалами сайту прес-центру «Майкрософт Україна».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...